Istutushommia ja kukkaostoksia

09.05.2022

Äitienpäivä alkoi ihanasti kukkaostoksilla. Kävimme puutarhalla valitsemassa amppelikukan ja tarkoituksena oli myös valita jotain ihanaa terassin istutuslaatikkoon. Kirjoitin jo aiemminkin istutuslaatikosta ja viime viikolla kävin ostamassa sellaisen paikallisesta Hurrikaanista (ei maksettu mainos). Valitsin jalallisen mallin ja vettä mahtui altakasteluosastoon 5-6 litraa. Olen nyt hyvin luottavaisin mielin sen suhteen, että en onnistu tappamaan kasveja kuivuuteen! Tämä systeemi kärsii muutaman päivän poissaolonkin.

Mitä valitsin istutuslaatikkoon?

Ostin kaksi kirsikkatomaatin tainta. Niissä oli jo kivasti kukannuppuja ja pari pientä raakiletta. Odotettavissa olisi siis makoisia tomaatteja! Tomaattien väliin istutin ruokakaupasta ostamani yrttiruukut: rosmariinin sekä timjami-salviasekoituksen. Mullaksi laitoin yrteille ja ruukkukasviksille tarkoitettua multaa, jossa on myös sammalta seassa. Se sitoo paremmin kosteutta itseensä ja saa kasvit voimaan paremmin. 

Enää puuttuu terassin kevätsiivous, jota en ole millään ehtinyt tekemään vielä... On ollut ihana sisustussuunnitteluprojekti työpöydällä ja kaikenlaista kevätkiirettä! Se on ihanaa, kun saa nyt alkaa laittamaan terassia kuntoon!

Etupihan amppelikukan laitan aina sellaisen korkean puupöllin päälle, koska silloin kukat valuvat upeana putouksena sen pintaa pitkin. Puu on ihana sisustuselementti kuluneena ja hieman jo kelottuneena pintana! Se sopii sisälle ja ulos!
Valitsin tänä kesänä valko-lila sekoituksen, klassisen miljoonakellon yksinkertaisella kukalla. Kerrottuja kukkia oli tänä vuonna tavallista runsaammin, se taitaa olla tämän kesän trendi? Omaan silmään tämä "ei kerrottu" kukka oli jotenkin näyttävämpi. En uskaltanut vielä sijoittaa omalle paikalleen. Odotellaan jos vaikka yöpakkaset väistyisivät. Siihen saakka saa odotella terassin suojassa.


Oi ihana toukokuu!