Kesäsuunnitelmia

14.05.2022

Tänä kesänä haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkoillen joko mökillä tai kotosalla. Kaaduin pari vuotta sitten pahasti polkupyörällä, enkä sen koommin uskaltautunut pyörän satulaan. Mutta... Tänä keväänä pelko taitaa olla voitettu, koska ajoin ensimmäisen pyörälenkin onnettomuuden jälkeen. Se oli tosi ihanaa! Latasin samalla puhelimeen Play kaupasta ilmaisen Trailmap -polkukartan. Jos sitä vaikka innostuisi poluille seikkailemaan!

Olen harrastanut Isännän kanssa geokätköilyä ja viime vuodet on menty vain parin kätkön löytövauhdilla. Tämä pyöräilyharrastus toisi siihenkin hieman potkua! Meillä on tähän mennessä n. 300 kätköä löydettynä, viimeiset kolme kappaletta Isokarin majakalta viime syyskuussa. 

Ylöjärvellä on todella paljon kätköjä löydettävänä ja uusia tulee koko ajan. Tämä kätköily on harrastuksena tosi hauska, koska se vie paikkoihin, joihin ei muutoin tulisi mentyä. Yleensä kätköt on laitettu johonkin tärkeään tai näkemisen arvoiseen paikkaan, kauniiseen luontokohteeseen tai kaupungin vilkkaaseen keskustaan. Joskus me ollaan kerätty kätkösarjaa, jossa kohteet ovat vanhoilla tai myös käytössä olevilla rautatieasemilla. 

Kilometrejä kertyy kuin huomaamatta ja paikallistuntemus lisääntyy! Monille laavuille on tehty oma geokätkö ja ne ovat kivoja päiväretkikohteita.