Kevätjuttuja

24.02.2023

Päivät alkavat pidentyä ihanasti ja ajatukset on kiva suunnata lähestyvään kevääseen. Viime vuonna ostin lasitetulle terassille hyvän istutuslaatikon altakastelu ominaisuudella. Laitoin siihen kaksi kirsikkatomaatin tainta. Tomaatit kasvoivat hyvin, mutta varsista tuli aika pitkät. Niitä piti yrittää tukea naruilla ja ne kaatuilivat herkästi. Jokunen oksa katkesikin.

Tänä keväänä ajattelin jättää tomaatinkasvatuksen väliin ja keskittyä yrttien kasvattamiseen. Istutan muutaman yrtin tähän laatikkoon ja siitä riittää toivottavasti satoa koko kesäksi. 

Etupihalle hain viime keväänä ihanan miljoonakellon puutarhalta, Honkasen puutarhalla Kangasalla on ollut hyvä valikoima miljoonakelloja, jossa yhdessä amppelissa on kolmeakin eri väriä. Olen laittanut mieluiten amppelin puupölkyn päälle enkä roikkumaan. Jokaisella on varmaan oma mieltymyksensä.

Mökille ei pitäisi olla tänä kesänä tulossa mitään uudistuksia. Haaveissa olisi rakennella rantaan vesipumpulle oma pieni mökki. Ehkä miniversio oikeasta mökistä. Ainakin samoissa väreissä. 

Laitoimme mökkirantaan viime syksynä telkänpöntön ja nyt vaan odotellaan, että tuleeko sinne asukkaita. Pöntön sijoittelu oli yllättävän tarkkaa, koska kulkuaukon edessä ei saa olla lainkaan esteitä, koska telkkä lentää suoraan pönttöön. Itse pönttö oli järkyttävän painava, joten kovin korkealle sitä ei saanut nostettua. Nyt vaan jännittyneinä jäädään odottelemaan näitä mahdollisia mökkinaapureita.