Pienen pöydän uudistus kalkkimaalilla

15.07.2022

Sain tämän ihanan pöydän itselleni, kun edesmenneen tätini pikkuista kesämökkiä tyhjennettiin myyntiä varten. Pöytä on aikaisemmin kuulunut mummolleni, joten oli ihanaa saada se itselleni. Tämä pirtsakka sininen väri on sellaista vanhan ajan kalustemaalia, jonka poistaminen varmasti vaatisi aika järeitä toimia. Alla on todennäköisesti vielä toinenkin kerros maalia. Olen kerran poistanut maalit yhdestä pöydästä ja se vaati mm. kuumailmapuhaltimen ja maalinpoistoaineen. Maalin käry on aivan hirveä ja lisäksi terveydelle vaarallinen. Puukolla rapsuttaen saattaisi saada myös maalit irtoamaan, mutta se olisi todella pitkällinen prosessi.

Putsasin pöydän pinnat kostealla rätillä ennen maalausta.

Tilasin muutama viikko sitten Annie Solan kalkkimaalia ja vahaa. Otin isomman litran purkin, koska maalasin myös yhden Bonanza- pinnatuolin. Tuoli on samoja peruja, kuin pöytäkin. Litran maalipurkki maksoi 38 € ja vaha 10,50 €.

Maalasin kaksi kerrosta, jotta sininen peittyi täydellisesti. Maali on aika vaaleaa märkänä, mutta kuivuu ihan hetkessä. Yläkuvassa tuo värin muuttuminen näkyy hyvin. Maali on todella paksua ja sitä voi halutessaan ohentaa vedellä. Maali on täysin vesiliukoinen.

Tässä pöytä on kahteen kertaan maalattu ja pinnassa näkyy vaaleampia kohtia, jotka eivät ole kuivuneet vielä.

Pieni purkki vahaa oli todella riittoisa, siitä kului ainoastaan pieni ripaus. Maaliakin jäi yli puoli purkkia. Minulle voi laittaa viestiä esim. yhteydenottolomakkeen kautta, jos sinulla olisi joku huonekalu uudistamisen tarpeessa. Voin mielelläni ottaa maalattavaksi, kun maalia jäi niin paljon ylitse.

Tässä suloinen pöytä omalla paikallaan! 

Eppu- koira on sen näköinen, että pitäisi tehdä jotain muuta, kun kanniskella huonekaluja sisään ja ulos.. Koirat ovat raapineet meillä melkein kaikki väliovet. Pitää uusia ne sitten, kun lakkaavat raapimasta..

Harmaa väri taittaa tietyssä valossa hieman lilaan. 

Olen erittäin tyytyväinen värivalintaan. Sopii myös oikein hyvin eteisen tapetin sävyyn. 

Laita viestiä, jos olisi tarvetta esim. tuolin tai pöydän maalaamiselle. Laskutan maalaamisesta tuntitaksan mukaan. Tämän pöydän maalaamiseen meni yhteensä n. 3 tuntia.