Mitä Jesmonite on?

Jesmonite sisustustuotteeni ovat sementtikomposiittimateriaalia – kivimineraalien ja puhtaan vesipohjaisen akryylihartsin yhdistelmä.

Luonnonraaka-aineiden yhdistelmä vesipohjaisen puhtaan akryylipolymeeri erityisseoksen kanssa luo ainutlaatuisen materiaaliperheen, jolla on useita tuote-etuja, jotka tekevät Jesmonitesta muita meteriaaleja paremman.

Hienompi – Toistaa hienoimmatkin yksityiskohdat

Ekologisempi – Vesipohjainen, ei liuotinpohjainen, joten se on ympäristöystävällisempi. Ei sisällä VOC- yhdisteitä.

Enemmän valinnanvaraa- Voidaan pigmentoida mihin tahansa väriin tai RAL- referenssiin

Vahvempi – Vahva, joustava ja kestävämpi, mikä tekee siitä erittäin iskunkestävän.

Kevyempi – Kevyempi kuin kivi, lasibetoni, hiekka ja sementtituotteet

Turvallisempi – Itsenäinen paloluokitus eurooppalaisen paloluokituksen EN 13510-1 mukaisesti. Liuotinvapaa ilman VOC- yhdisteitä.

Mitä ovat VOC- yhdisteet?

VOC-yhdisteillä tarkoitetaan haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. VOC lyhenne tulee englanninkielen sanoista volatile organic compound.

VOC yhdisteet ovat yksi isoimmista sisäilmaongelmien aiheuttajista.

Näitä yhdisteitä on olemassa lukuisia erilaisia, mutta yksittäinenkin yhdiste voi olla vaarallinen ihmiselle ja ympäristölle, puhumattakaan useamman eri yhdisteen yhteisvaikutuksista.

VOC-yhdisteitä ovat esimerkiksi aromaattiset hiilivedyt, halogenoidut yhdisteet, esterit, alkoholit, ja glykolit.

Tyypillisiä esimerkkejä VOC-päästöjen mahdollisista lähteistä ovat rakennusmateriaalit ( liuotin- ja raaka-ainejäämät ), sisustusmateriaalit (muovimatot), pesuaineet, kosmetiikka, bensiini/diesel, tupakansavu ja pakokaasut.

Sisäilman VOC-pitoisuuteen vaikuttavat esimerkiksi teollisuus, liikenne, rakennuksen ikä ja ilmanvaihto.

Matalien pitoisuuksien VOC-yhdisteillä on lähinnä hajuhaittoja. Korkeammat pitoisuudet saattavat aiheuttaa ärsytys- ja hengitystieoireita