en-Eurolavoista  designhuonekaluja; yhdeksän kuormalavaideaa

10/08/2023

Eurolavat ovat myös vähemmän käsistään kätevien Graalin malja. Niitä sopivasti pinoamalla saa mukavasti rouheita kalusteita. Mitä enemmän näet vaivaa niiden pintakäsittelyyn, toteutukseen ja suunnitteluun, sitä upeampia kokonaisuuksia saat aikaan.
Tietysti myös työvälineitä pitää olla. Sekä tekopaikka sateelta suojassa. 

Puolisoni on löytänyt näiden kuormalavojen potentiaalin tänä kesänä ja whats up on täyttynyt viime viikkoina erilaisista taidonnäytteistä. 

Kaikki nämä seuraavat ideakuvat on napattu jostain somen syövereistä.

Maltan tuskin odottaa, mitä tuleman pitää.. 

Muistan vielä elävästi sen, kun itselleni vähäsen naureskeltiin, kun raahasin kuormalavoja mökillä ja sanoin tekeväni niistä tiskipaikan. No, tiskipaikka on edelleen toiminnassa, vaikka se oli sellainen nopeasti kyhätty. Siitä on tullut sellainen kehittyneempi versio lasikatteen ja liukulasi-ikkunoiden takia. Ollaan oltu tyytyväisiä. 
Olen koonnut muutamia hauskoja ideoita ja miettinyt, miten  olisin itse niitä jatkokehittänyt.

Sänky

Me ei varsinaisesti etsitty mitään sängynrunkoja, mutta en voinut olla nappaamatta tätä ideaa talteen! Itse tekisin tästä rungosta lyhyemmän ja kapeamman niin, että saisin siitä  sekä patjan pituisen että levyisen. Tekisin stopparilistat jalkopäähän ja sivuille, jotta patja pysyy paikallaan. Se vaatii vähän enemmän tosin sahaamista ja lavojen katkomista.

Päätylevyyn ehdottomasti käyttäisin pari pussillista Bilteman sytytystikkuja ja loihtisin niistä ihanan kalanruotokuvion! Kannattaa googlata sanalla Bilteman puutikut... Tästä tulossa vielä oma postaus myöhemmin. Aivan loistava tuote askarteluun!

Sohvaideoita

Tässä sohvassa on mukava tuo sivupöytäidea. Itse olisin varmasti pintakäsitellyt tämän ihan maalaamalla, jos on tarkoitus pitää tätä aivan taivasalla. 

Näihin penkkeihin on tehty hauskasti kalteva selkänoja ja ne on käsitelty varmasti jollain puuöljyllä. Öljyäminen pidentää kuormalavojen kestävyyttä taivasalla, mutta ei saa niistä ikuisia. 

Tässä on hauska penkki juomatelineillä. Itse olisin laittanut muhkeammat istuintyynyt! Nuo leimat tekevät hauskan ilmeen ja menee tuollaisenaan katoksen alla. 

Kenkäteline/eteispöytä

Tämä kenkäteline oli mielestäni aivan uskomaton älynväläys! Pintakäsittelynä hionta ja esimerkiksi puuvaha tai öljy kevyenä kerroksena. Tämä sopisi esimerkiksi yksiöön tai pieneen tuulikaappiin/eteiseen. Tulee pieni laskutila lisäbonuksena päälle. Tähänkin voisi liimata niitä Bilteman puutikkuja vaakapuihin.

Viinipulloteline

Aivan älyttömän helposti toteutettava viinipulloteline! Hetken kesti, ennen kuin tajusin miten tämä on tehty. Yhdestä kuormalavasta saa kolme tuollaista "yksikköä", joten tähän kyseiseen on tarvittu kolme kuormalavaa. Tällaisen telineen voi sommitella ihan miten tahansa! Yksiköt on vaan ruuvattu toisiinsa kiinni.

Ruokailuryhmä

Tähän pöytäryhmään tarvitsee lavojen lisäksi ostaa pöydän jaloiksi sopivat puut. En ainakaan keksi, miten kuormalavoista saataisiin tuollaiset jalat? Keinonahkaiset tyynyt sopivat hyvin tyyliin. Tähän voisi pöytälevyksi ajatella myös lasia.

Kesäkeidas

Tämä pihan istuskelukeidas on tosi hauska idea. Tämä on vähän niin kuin pergola pienoiskoossa. Kuumana kesäpäivänä mukavan varjoinen soppi. Tarvitaan seitsemän kuormalavaa ja muutama lauta (7) katteeksi. Kuormalavan koloihin ulkopuolelle voi esimerkiksi istuttaa kesäkukkia tai yrttejä. Tähän sopisi hauskasti köynnöskasvi kiipeilemään.

Toivottavasti tykkäsit ideoista ja tämä saa sinut eksymään Pinterestiin kuormalavaideoiden pariin!