en-Markkinamimmin tilannepäivitys

09/08/2023

Jos et ole vielä kuullut, olen menossa Nurmijärvelle Röykän parantolaan. Voisi luulla, että päänupissa on alkanut viirata, inkkarit ovat pudonneet kanootista tms. ja lähden muutamaksi viikoksi lepuuttamaan hermoja parantolaan.  Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaikka hermolepo tekisi kyllä välillä terää. 

Laitoin eräänä kauniina lauantaiaamuna Pienyrittäjien mainospaikalle vaatimattoman mainoksen näistä sisustusesineistäni ja sain aika pian viestiä taiteilija Nora Laaksoselta, joka pitää ateljeeta Röykkä Resortin tiloissa. Se on todellakin vanha parantola, mutta tilat on muutettu erilaisiksi kokous-, majoittumis- ja yritystiloiksi.

Mikä tilaisuus! -ajattelin ja laitoin heti paluupostissa viestin olevani kiinnostunut yhteisestä myyjäis-taidenäyttelystä. 

Tapahtuman nimi virallisesti on Taide- ja Design myyjäiset ja ne järjestetään 2.-3.9.2023 Röykkä Resortissa. Nora Laaksosen ateljee löytyy Lettovillasta, kauniista hirsirakennuksesta Sääksjärven rannalta. Sisäänkäynti on rannan puoleisesta ovesta.

Tässä pienet esittelyt tapahtumaan osallistuvista

Nora Laaksonen Art 

Näyttelyn koollekutsuja ja gallerian emäntä Nora tekee abstraktia taidetta ja järjestää maalausworkshoppeja. Kaunista ja silmiä hivelevää taidetta! 

Sirpa Järvinen /Zirbaslife Design

Zirbaslife tekee ihania taidekuoseja kankaisiin ja niistä sisustustuotteita, laukkuja yms ihanaa.

Suvi Nurmi

Taiteilija, joka hitsaa teoksensa teräksestä. Tämä teräksinen taiteilija tuo ainutlaatuisia teoksia Lettovillan ympäristöön!

Studio Julia Majuri

Julialla on Helsingissä pieni käsityöstudio ja hän tekee keramiikkaesineitä, esim. näitä ihania simpukoita. Voit melkein jo kuulla meren huminan! 

Anu Palomaa

Anulla on keramiikkapaja Kuopiossa ja hän loihtii upeita ruukkuja ja astioita sisustuksen kaunistukseksi.

Minä

Olen saanut kunnian osallistua tähän lahjakkaaseen seuraan ja yritän lunastaa paikkani omilla tekeleilläni tässä kovassa seurassa!

Mitä nyt tällä kertaa olen keksinyt..

Olen kesän aikana tehnyt betonisia sisustustuotteita myös muutamilla uusilla muoteilla. Betonin valaminen muottiin on siitä jännää, että koskaan ei tiedä lopputulosta ennakkoon. Parin päivän odottelun jälkeen muottia purkaessa voi päästä joko iloinen huudahdus ja surkea parahdus. Pahinta on se, jos betoni ei ole jostain syystä kovettunut kunnolla. Silloin saan muotista saaliiksi vain murenevaa savea.

Osan betonisista sisustuslautasista olen maalannut kuparin värisiksi. 

Tuoksukynttilät/Sweet bakery

Sain onnistumaan muutaman ihanan kannellisen ruukun, jotka maalasin ruusukullalla. Valoin ruukun sisään soijavahasta Coffee Cake tuoksuisia kynttilöitä. En kaatanut nyt näihin ensimmäisiin kynttilöihin saavillista tuoksuöljyä, vaan ne ovat miedosti tuoksuvia.  Olen aika tyytyväinen lopputulokseen

Kananmunan malliseen kannelliseen pikkuruukkuun tein Blueberry Pancake kynttilöitä ja näiden tuoksu on myös mukavan mieto. Voit kynttilä polttaessasi nuuhkia ihanaa vastapaistettua mustikkapannukakkua niin, että vesi valuu suupielistä. 

Sweet bakery tuoksukynttilät vievät sinut makumatkalle ihanien leivosten maailmaan. Voit melkein maistaa suussasi tuoreen, höyryävän kuuman mustikkapannukakun ja vastajauhetun kahvin.

Soijavahakynttilät

Soijavaha on 100% kasvipohjainen biohajoava luonnontuote, minkä ansiosta se on ympäristöystävällinen valinta. Vaha on valmistettu 100% soijapavuista ja kasviöljystä. Kynttilän jämät voit hävittää biojätteeseen.

Polta kynttilää maksimissaan 3-4 tuntia kerralla. Anna kynttilän vahapinnan sulaa reunasta asti joka polttokerralla.

Soijavahakynttilöitä löytyy pastellisissa sävyissä isona kaaren mallisena  kynttilänä ja pienenä talon mallisena kynttilänä. Tein tähän sarjaan myös muutaman tuoksukynttilän.

Korvakoruja

Muutamia uusia korviksia on myös syntynyt kesän aikana! Olen lisännyt Kassiopeia sarjaan sydämen mallisia ja pyöreitä roikkuvia korviksia ja sitten oli pikkuerä Barbie- teemaan sopivia. Tein kokeiluja epoksin kanssa vaihtelevalla menestyksellä, koska se oikeasti kovettuu YLLÄTTÄVÄN nopeasti ja valuu ihan joka paikkaan... Se siitä. Rakastan kokeilla erilaisia materiaaleja ja juttuja juuri tästä syystä. Koskaan ei tiedä, miten materiaali käyttäytyy eri tilanteissa.