en-Mitä uutta kevääseen?

07/04/2022

Kun kevätaurinko alkaa lämmittää ja maa pikkuhiljaa (todellakin) paljastuu hankien alta, tekee mieli kääntää ajatukset kohti kesää. 

Istutan jälleen tänä kesänä mökin kasvimaalle erilaisia salaatteja, mutta kotipihasta olen jo oikeastaan hävittänyt pienen kasvimaani. Koen, että kahdessa paikassa kasvattaminen on turhan työlästä. Samalla olen surrut sitä, että kiva terassimme olisi ihana paikka vaikka tomaateille, mutta todennäköisesti tulisin näännyttämään kuivuuteen kaikki siellä kasvavat kasvit.

Terassin sisustamiseen on tullut panostettua turhan vähän. Uudistin viime kesänä puiset kalusteet sävyttäen ne kauniin harmaiksi, lattia kaipaisi vielä kunnon pesua ja käsittelyä terassiöljyllä. Aiheesta lisää:

https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja/ulkokalusteiden-uudistus/

Meille jäi viime kesästä harmaata terassiöljyä ja se sopisi kivasti kalusteisiin. Se ei silti riitä ihanan tunnelman aikaansaamiseksi, vaan tarvittaisiin lisää vihreää. Esimerkiksi kirsikkatomaatti, jonka voisi ostaa reilunkokoisena taimena. Suosisin mielelläni hyötykasveja, joista olisi iloa keittiössä. Etenkin yrttilajitelma toisi mukavaa tuoksua ympärilleen hyödyllisyytensä lisäksi. Terassin ovet saa kiinni, joten istutukset olisivat turvassa eläimiltä. Edelliset tomaattini nimittäin kävi popsimassa supikoira parempiin suihin..

Törmäsin kaupassa tuotteeseen nimeltä Kasvatusallas. Tämä allas oli Biolanin valmistama ja sen leveys on 36 cm, syvyys 57 cm ja korkeus 20 cm. Se on niin kuin jättikokoinen altakasteluruukku. Multatilavuus tässä tuotteessa on 26 litraa ja vesitilavuus 7 litraa. Kuinka en ole aiemmin keksinyt tallaista tuotetta? Niitä voi olla muillakin valmistajilla, joten tämä ei ole maksettu mainos.

Kasvatusaltaalla saisin puutarhaa tuotua pienen palasen terassia sulostuttamaan ja ehkä en onnistu tappamaan kaikkia kasveja kuivuuteen...

Nyt vaan kevättä odotellessa..