en-Viikonlopun kuulumisia

17/05/2022

Lauantaina oli Ylöjärven Elolla markkinat ja sain tilaisuuden viettää päivän Villa Vinón markkinakojulla myyntitehtävissä. En ole koskaan aiemmin ollut myyntihommissa, joten oli luvassa täysin uusi kokemus. Jännitin ennakkoon ihan sitä teknistä puolta, eli kassakoneen käyttöä, mutta pelko osoittautui täysin turhaksi ja kaikki sujui todella hienosti! 

Markkinoilla kävi paljon väkeä, ihmiset olivat hyvällä tuulella ja aurinko paistoi. Ei olisi voinut olla parempi markkinasää! Illalla kyllä huomasi, että oli ollut jalkojensa päällä koko päivän.  Tilanne korjaantui kyllä nopeasti saunan leppeissä löylyissä ja talviturkkikin tuli kastettua, vesi oli  +15 asteista.

Olen pitkään suunnitellut jotain kivaa istuinpaikkaa mökin pienelle rantaterassille. Meillä on aivan ihana puinen istuinryhmä, jota ensin ajattelimme tälle paikalle, mutta se löysikin paikkansa mökin yläkerrasta. 

Emme halua jättää kalusteita ulos kastumaan, ja rantaterassilta ei jaksa millään joka kerta kantaa niitä sateensuojaan. Siksi päädyimme polyrottinkikalusteisiin. Hankimme penkin kahdelle, jossa on pieni pöytä välissä. Penkin kokoaminen oli aika mielenkiintoista... Aluksi kaikki sujui hyvin, mutta viimeiseksi kiinnitettävä etulevy ei meinannut millään istua paikoilleen. Asennuksessa piti käyttää hieman väkivaltaa ja nuijia vasaralla kevyesti osia paikoilleen. Käsivoimat eivät riittäneet, kun osat olivat 5 mm sijaansa sivussa. Pienen hikoilun jälkeen saatiin penkki koottua ja kannettua rantaan. Nyt on helppo mennä vaikka aamukaffeelle aurinkoon tälle ihanalle terassille, jonka käyttö oli aiemmin minimaalista.  

Laitoin Instagramiin kuvan kotoa etupihalta, koska sinne on alkanut nousta tulppaaneita. Olin siis jo tyystin unohtanut, että istutin siihen syksyllä Lidlistä ostamiani sipuleita. Ihania keltaisia tulppaaneja sieltä nousikin, kokonaiset 10 kappaletta.